Składniki
40 ml białego rumu
30 ml soku z limonki (ok. 1/2 limonki)
plasterki z 1/2 limonki
3 duże liście mięty
2 łyżeczki białego cukru lub 2 łyżki brązowego cukru
woda sodowa

Wykonanie:
Liście mięty ugniatamy z cukrem i sokiem z limonki. Cukier powinien rozpuścić się w soku.

Na dno szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i zalewamy białym rumem.

Dolewamy sok z cukrem i miętą.

Dopełniamy szklankę wodą sodową
i dodajemy plasterki limonki.
Dekorujemy szklankę plasterkiem limonki, a do środka do drinka wkładamy gałązkę mięty.

Składniki
30 ml białego rumu
30 ml śmietanki kokosowej
90 ml soku ananasowego
kilka kostek lodu

Wykonanie
Do shakera wrzucamy 1-2 kostki lodu
i wlewamy wszystkie składniki. Szczelnie zamykamy i potrząsamy kilka razy.

Pozostały lód kruszymy w blenderze
i przekładamy na dno zmrożonej
w zamrażalniku szklanki.

Przelewamy drinka z shakera do szklanki.

Dekorujemy drinka kawałkiem ananasa
i wisienką koktajlową.

Serwujemy ze słomką.

Składniki
40 ml wódki cytrynowej
15 ml Triple Sec
15 ml soku z cytryny
30 ml soku żurawinowego

Wykonanie
Do shakera wrzucić kostki lodu.

Wlać alkohol i sok.

Wstrząsnąć.

Przelać do kieliszka koktajlowego.

Składniki
40 ml tequili
20 ml likieru Triple Sec
15 ml soku z cytryny

Wykonanie
Do shakera wrzucić kostki lodu, wlać alkohol i sok z cytryny, zamieszać.

Brzeg kieliszka koktajlowego zamoczyć w soku z cytryny, a następnie otoczyć solą.

Wlać zawartość shakera
(bez kostek lodu).